Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για Ατλέτικο, απόψε Ρεάλ-Μαν. Σίτι

Η Ατλέτικο Μαδρίτης εξασφάλισε χθες θέση στο μεγάλο τελικό του Champions League.
Μετά από ένα συναρπαστικό ημιτελικό στο Μόναχο, η Ατλέτικο έχασε με 2-1 από τη Μπάγερν, όμως σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 στη Μαδρίτη πριν λίγες μέρες, κατάφερε να πάρει τη μεγάλη πρόκριση και αναμένει απόψε τον αντίπαλο της ανάμεσα στη συμπολίτισσα της Ρεάλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο χθεσινός ημιτελικός τα είχε όλα: τρία γκολ, χαμένες ευκαιρίες, δύο χαμένα πέναλτι και γρήγορες εναλλαγές συναισθημάτων. Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στον αγώνα θέλοντας να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, και το κατάφερε στο 31` με απευθείας κτύπημα φάουλ του Αλόνσο. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 34` η ομάδα του Μονάχου είχε χρυσή ευκαιρία να πάρει προβάδισμα πρόκρισης όταν ο Μιλλερ κέρδισε πέναλτι. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας των Μαδριλένων Ομπλακ είπε όχι στον Μίλλερ και κράτησε το 0-1, σκορ με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η Ατλέτικο κατάφερε σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 54` με τον Γκρέιζμαν να φέρει το ματς στα ίσα και να βάλει δύσκολα στη Μπάγερν, που ήθελε πλέον δύο γκολ για να προκριθεί.

Το πρώτο γκολ ήρθε στο 74` με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι μετά από κεφαλιά πάσα του Βιδάλ. Απ` εκεί και πέρα, οι Βαυαροί πίεσαν για το 3-1, όμως ήταν η Ατλέτικο που κέρδισε πέναλτι στο 84` με τον Τόρρες. Ωστόσο, ο Νόιερ απέκρουσε το πέναλτι και κράτησε τις ελπίδες της Μπάγερν ζωντανές. Για τα εναπομείναντα 10 λεπτά, η ομάδα του Γκουαρντιόλα πίεσε αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τρίτο γκολ, και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Σιμεόνε να πανηγυρίζουν μια τεράστια πρόκριση.

Απόψε, στο δεύτερο ημιτελικό, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο Μπερναμπέου (21:45) στον επαναληπτικό του 0-0 της περασμένης εβδομάδας στο Μάντσεστερ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Loans in Cyprus drop in March to lowest point since 2009

Καμία ενημέρωση YΠΥΓ για "οριακά αποθέματα" στο Μακάρειο

Ο πολιτικός και γεωπολιτικό αντίκτυπος του BREXIT. Της Ιωάννας Συγκρασίτη