Καμία ενημέρωση YΠΥΓ για "οριακά αποθέματα" στο Μακάρειο

Σε επικοινωνία της με το SigmaLive, η κ.Γιαννάκη ανέφερε ότι τα δημόσια νοσοκομεία εφοδιάζονται απρόσκοπτα με αναλώσιμα και είναι ευθύνη των ιδίων των Υπευθύνων των Κλινικών, βάσει της θεσμοθετημένης διαδικασίας, να ενημερώνουν το Υπουργείο Υγείας με πιθανές ενδεχόμενες ελλείψεις ώστε να διασφαλιστεί ότι ουδεμία περίπτωση δεν θα υπάρξει που δεν θα έχει αναλώσιμα. Επί του πρακτέου αναφέρει, "καμία ενημέρωση δεν τύχαμε ότι τα αποθέματά στο Μακάριο Νοσοκομείο είναι οριακά, όπως ισχυρίζεται ο Δρ Χριστοφίδης".
 
Ως προς την εισαγωγή καινούριων αναλωσίμων, δηλαδή αναλωσίμων που θα εισαχθούν ως νέα στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την κ.Γιαννάκη, εξετάστηκε αίτημα του Βοηθού Διευθυντή της Γυναικολογικής/Μαιευτικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου για την εισαγωγή νέου αναλώσιμου εκτιμημένης αξίας 18.000 ευρώ, το οποίο και εγκρίθηκε. Πέραν τούτου, κανένα άλλο αίτημα δεν υπεβλήθη από το Μακάριο Νοσοκομείο, τονίζει.

Ως προς το θέμα του εξοπλισμού, αναφέρει ότι "κατά την τελευταία συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Έγκρισης Αναγκών εγκρίθηκε για το Μακάριο Νοσοκομείο  ποσό ύψους 100.000 ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Τούτο το ποσό δεν σχετίζεται με τα αναλώσιμα. Αφορά μόνο την αγορά νέου εξοπλισμού. Επιπλέον για  το  πρώτο εξάμηνο του 2016 ήδη υπάρχουν άλλα εγκριμένα αιτήματα για εξοπλισμό αξίας 270.000 ευρώ".

Για το θέμα των λιστών αναμονής, η Διευθύντρια του Υπουργείου υπενθυμίζει ότι η Κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα την εφαρμογή προγράμματος για μείωση των λιστών αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια. Σκοπός είναι να μειωθούν οι λίστες αναμονής  και για τη λειτουργία του προγράμματος  θα διατεθούν άμεσα κονδύλια της τάξης των 2-3 εκ. ευρώ ώστε να μειωθούν οι πρώτες λίστες αναμονής. "Το συνολικό κονδύλι για το πρόγραμμα μπορεί να ανέλθει στο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ", δήλωσε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για "ένα θέμα που με εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας κινήθηκε το Υπουργείο Υγείας για να το αντιμετωπίσει".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Loans in Cyprus drop in March to lowest point since 2009

Ο πολιτικός και γεωπολιτικό αντίκτυπος του BREXIT. Της Ιωάννας Συγκρασίτη